AKIL TUTULMASI!

Bu ülke nasıl sevilmez arkadaş? Her olayda ayrı bir tat, ayrı bir renk... Sonuncusu da Cumhurbaşkanlığı seçimi için gösterilen adaylar oldu. Pardon, aday oldu. Sonrasında bir gariplikler silsilesidir koptu gidiyor. Durdurabilene aşk olsun..

Her şey muhalefetin, çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanonoğlu'nu aday göstermesiyle başladı. Önce muhalefetin içinde muhalefetler patlak verdi. Haksız da sayılmazlar. Sen sadece bir adamı alaşağı etmek için 90 yıllık çizginden taviz verirsen, tabiki muhalefet içinde muhalefet olur. Rüya içinde rüya gibi. İnception'ı kest reyiz..

Bir insanın sırf iyi biri olması, iyi bir siyasetçi olacağına dalalet midir? Adam kendisi 3 ay önceki konuşmasında benden politikacı olmaz diyor. Öyleyse bu telaş niye? Adamı aday yapıyorsun, iyi güzel de, adam ülkeyi tanımıyor ki. Trabzonspor'dan Avrupa ve Dünya Kupası bekliyor. Hayır, Trabzonspor'u aşağılamak değil. Daha ülkeler bazında ve takımlar bazındaki en elit organizasyonlardan bile bihaber. Hani şu kültür sahibi dedikleri adamdan bahsediyorum...

Aynı adam İSLAM Konferansı Örgütü başkanıyken, Mısır'daki darbeye gıkını çıkaramamış adam. Türkiye Suriyelilere kapılarını açmamalıydı diyen adam. Türkiye Filistin konusunda taraf olmamalıydı diyen adam. Başka biri olsa neyse, ama bu adam bildiğiniz İSLAM Konferansı Örgütü başkanıydı. Papa ile kanka olup, Müslümanlarla ayran içip ayrı düşen adam.

Marmaray'ın temellerinin Demirel ve Ecevit dönemlerinde atıldığını sanan adam... Adayın memleketi tanımadığı doğru. Peki memleket adayı ne kadar tanıyor?

El Cevap:


Ek-ük-ik, ükgh, Etliekmekoğlu...

Demokratik bir ülkedeysek, adaya ve oy verenlerine saygı duymak lazım. Kesinlikle öyle. Lakin bu milletin havsalasıyla alay etmeye ne hakkınız var? Bakınız, adayın sloganı gündeme düşen son bomba oldu. 'Ekmek için Ekmeleddin' nedir yahu? 

Fırıncılar odasına başkan mı seçiyoruz? Hayır alaka ne? Hadi başbakan seçsek neyse. Ama cumhurbaşkanlığı seçiminde ne alaka? Sırf ismiyle kafiyeli olsun diye slogan mı yapılır? Bu sıcak yaz günlerinde, güneşten korunmak çok önemli azizim. Maazallah insanın kafasına güneş geçti mi, insana her türlü saçmalığı yaptırtır. 

Güneşten korunmak lazım..

Ekmek için Ekmeleddin'se, yem için Yemen... it için İtalya, ah için Ahıska, kazak için Kazakistan... Mantık aynen budur. Amerika'yı falan karıştırmıyorum bile...

Ekmek için Ekmeleddin, pide için 2 ye, lahmacun için 3'e basınız. Operatöre bağlanmak için lütfen bekleyiniz... Arka fonda da tabiki şu olmalı: 

İnsan kendini durduramıyor işte. Ama on numara değil mi ya? Ekmek için Ekmeleddin. Ahahah. Özür dilerim sinirlerim bozuldu. Allah hepimize akıl fikir bahşetsin dostlarım. Zor bir süreçten geçiyoruz zor...



Yorumlar

  1. Ben bu sloganı her gördüğümde gülme krizine giriyorum :)
    Çok güzel bi paylaşım olmuş kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten biz gülelim diye uydurmuşlar sanki :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. :))))) hahhh haaa süper olmuş ama az bile yazmışsın...iyi oldu,ülkece bi komedi filmi havasına girdik
    aslında bi cümle onları ele veriyor:-Cumhurbaşkanı namuslu olmalı dedi,Kılıçtaroğlu,aradılar koca kaç yılık partiler bi adam bulamadılar...
    Bide "Tekmeleyin İnsanolsun" var bence bu da göbek adı olmalı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Aynen öyle, hayır yakında yanlışlıkla şeriatı getirecekler ona gülüyorum. :) Gerçi adayın menşei belli ama insan düşünmeden edemiyor işte :) Ayrıca "tekmeleyin İnsanolsun" da bombaymış, ilk kez bu varyasyonu duydum :)))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar