TUHÇİ AVM RÖPORTAJI

   Bu seferki yazımda sizleri Tuhçi AVM ile buluşturuyorum. Evet, Tuhçi AVM'nin patronu Sayın Fahri TUHÇİ ile ibretlik bir röportaj gerçekleştirdim. Kendisine bu şansı bana tanıdığı için teşekkür ediyorum.

   Geçtiğimiz günlerde, bu röportajı gerçekleştirebilmek amacıyla, kendisinin ziyaretine gittim. Dükkana girdiğimde içerisi çok kalabalıktı. Herkese bir şeyler ikram edilmişti, hatta içlerinden bazıları okey oynuyorlardı. İçeride elinde çay tepsisiyle bir adam dolanıyordu. 'Bu nasıl AVM la?' sorusuyla, kafamda küçük bir boğuşma yaşadım. Sonrasında yanlış dükkana geldiğimi fark edip, derhal orayı terkettim. Bir kahvehanenin AVM'ye dönüşme hikayesi, erkenden son bulmuştu.

   Sonrasında yan tarafında bulunan asıl adrese ulaştım. Dükkanda Hasan Bey vardı. Patronunun nerede olduğunu sordum. 'Kendisiyle bir randevum vardıda.' dedim. Çok geçmeden Fahri Bey teşrif ettiler. Kısa bir tokalaşma evresinden sonra Fahri Bey'in ofisine geçiş yaptık. Kendisine kısa bir müddet te olsa, beni bekletmesinin hiç hoş olmadığını söyledim. Önce güldü. Sonra telefonuna sarılarak birilerinden iki çay istedi. 



   Sinirim bozulmuştu. Bu da ne demekti? Hemen bakışlarımı üstüne yönelterek bunun bir hakaret olup olmadığını sordum. Yine gülüyordu. 'Bir çayla bana sahip olabileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz bayım' diyerek, fakir ama gururlu bir insan olduğumu vurguladım, altını çizdim ve kendisine sirayet ettirdim. Fakat sonrasında muhabbet uzayınca, birkaç bardak daha çayını içtim kendisinin. Allah kabul etsin. Ölmüşlerinin canına değsin.

                                  'Fahri Bey (Soldaki) ve Pek Kıymetli Eşi Hanımlar'


   Fazla uzatmadan genç iş adamıyla gerçekleştirdiğimiz röportajı sunmak istiyorum.

Soru: Faaliyet gösterdiğiniz alanlar ve misyonunuzdan bahsedebilir misiniz?

   Tuhçi Avm olarak telekominikasyon, market ve internet cafe gibi temel alanlarımızın yanında iletişim, gıda ve hizmet sektörlerinde faaliyet göstermekteyiz. Babamdan devraldığım bu dükkanı her geçen gün biraz daha büyütmek için çaba sarfediyorum. Farklı sektörlerde de faaliyet göstererek paralel bir büyüme güdüsüyle hareket ediyoruz. 

Soru: Sizin için ticarette öncelikli olarak ne gelir?

   Pek tabi olarak kar elde etmek gelir. İşletmenin devamlılığının sağlanabilmesi için bu şarttır. Kar elde etmeyen bir işletme düşünün, böyle bir işletme hizmet ya da katma değer üretebilir mi? Ya da ne kadar üretebilir? Kar bu yüzden önemlidir. Bu da bizim için daha iyi hizmet edebilmemizin sigortasıdır. Ne kadar çok kar elde edebilirsek, halka o kadar iyi hizmet edebilir ve fırsatlarımızı sunabiliriz.

Soru: Günümüz global dünyasında işletmeler için inovasyon (yenilik) sizce ne kadar önemlidir?

   Çağın gerekliliklerine kesinlikle tüm işletmeler ayak uydurmak zorundadır. 10 Yıl öncenin kafasıyla bugünü yaşayamazsınız. Yaşamamalısınız. Teknoloji her geçen gün ilerliyor. Dolayısıyla her gün değişen bir dünya var. Bu nedenle yenilik bir işletme için çok önemlidir.Yenilik yoksa ilerleme de yoktur. Yani kısacası, inovasyona ayak uydurmazsanız, ölmeye mahkum olursunuz.

Soru: Bilişim ve internet alanındaki yeterliliğinizi 10 üzerinden puanlandırırsanız 
kendinize kaç puan verirsiniz?

   11

Biraz fazla iddialı olmadı mı?

   Olmadı. Çünkü 10 üzerinden değerlendirmemi istediniz. Ben de 10'un ilk üstü olan 11'i verdim. Yani aslında mütevazilik bile yaptım. Çünkü gayet donanımlıyım. Bir teknik servisle bile boy ölçüşebilirim. 

Soru: Tavuk mu yumurtadan çıkar, yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?

   Hayır. Yumurta fiyatlarındaki artış bizi olumsuz etkilemedi. Çünkü bunun gibi temel tüketim maddelerinde, talep esnekliği, fiyatlardaki dalgalanmalardan fazla etkilenmez. Tabi bunun yanında biz kanatlı hayvan ve yumurta üreticiliği sektöründe de faaliyet gösteriyoruz. Bunu baz alırsanız, bu fiyat artışından avantajımız bile oldu. 

Soru: Böyle sektör adı mı olur?

   Kanatlı hayvan ve yumurta üreticiliği alanındaki en büyük dezevantajım, her işe yetişemiyor olmam. Bu nedenle biraz sınırlandığımı söylemeliyim. En büyük avantajımız ise, talebin çokluğu ve fazla rakibimizin olmaması. Rekabetin olmayışı bu işi biraz daha cezbedici kılıyor.

Soru: Benim gibi güçlü, kuvvetli, zeki, ahlaklı, çevik, yakışıklı, sempatik ve mütevazi bir insanın eniştesi olmak nasıl bir duygu?

   'Bu soru karşısında memnuniyetinden olmalı ki, boğazına bir şeyler dizildi, bir şey diyemedi ve gözleri doldu kendisinin.' 

Soru: Ne olacak bu Shakhtar Donetsk'in hali?

   Artık peşin çalışıyoruz. Faaliyette bulunduğumuz sektörler itibariyle, sürekli yenilenen bir ürün portföyümüz var. Bu nedenle sıcak nakit akışının olması, bizi biraz daha rahatlattığı gibi, sürekli olarak yeni kalem mallar tedarik etmemizi sağlıyor. Bu nedenle döner sermaye çarklarının daha hızlı dönmesi anlamına geliyor.

Soru: Geleceğe yönelik planlarınız nelerdir?

   Dünyayı ele geçirmek.. (Kimin eniştesi?)

Yorumlar

  1. Herzaman bir numara ve kimin kayincosu.. saygilar eline kalwmine ve yuregine saglik basarilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek enişteciyim, saygılar bizden, teşekkürler..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar