BAYRAM BU BAYRAM OLA!

 
   Bir aylık bir manevi iklim atmosferinden sonra Ramazan-ı Şerifi noktalayarak Ramazan Bayramına ulaşmış bulunmaktayız. İnşaallah hepimiz bu mübarek ayı hakkıyla eda edebilmişizdir. Hakkıyla Eda kim demeyin çok pis celallenirim. Celal kim derseniz ağzınıza kürekle fururum. Şaka lan bugün bayram istediğinizi diyebilirsiniz. -Gülücük. Yazı ciddi bir yazı gibi görünüyor diye lakayıt işaretlerden uzak duruyorum. Anladınız mı? -Kırpık göz. Aslında nerede o eski bayramlar diyerek geyiğe girmek vardı ama biraz olgunlaştırdı bu Ramazan beni. Hamdım, piştim, oldum, hani bana hani bana dedim.

   Üzerini vurgulayarak, altını çizerek, farkına vararak, teşhis yaparak, telkinde bulunarak, hesabını sorarak, ve sade bir vatandaş olarak bir şey belirtmek isterim. Bu bayrama şeker bayramı demeyelim. Ürperiyorum, geriliyorum, sınırlanıyorum, morelim bozuluyor, bu kelimenin aslının moral olduğunu bile unutuyorum. Yozlaştırılan onca değerimizi göz önünde bulundurarak bayramımızı da aynı hale sokmayalım. Çünkü bu bayramın adı Ramazan Bayramı'dır. Söylemesi çok mu zor. Ama ben bunun kimler tarafından bu hale getirildiğini ve getirilmek istendiğini biliyorum. Zibidi Locası. Evet sanırım hal böyle. Amaçları ise aşikar. Bayramı fırsata dönüştürerek harçlık ve şeker kopartmak. Anlamayacağımızı sandınız değil mi? Ben anlarım. Hele o laubali olanlarınız yok mu? Yanıma pişkin pişkin gelip -'Bayramın barek olsun amca ver elini öpüyüm' diyene diyorum. Bu bayram gel de çikolata kabuğunun içine sardığım taşı yutturayım sana. Elimi elbette öpebilirsin ama ben amca olmaya hazır değilim anlıyormusun. Amacın harçlık ya da şekerse bunu direkt olarak bana söyle. 

   Şaka bir yana bayramı güzel yapan çocuklardır. Yepisyeni kıyafetlerini giyip cicili bicili ayakkabılarıyla sokak sokak dolanmaları yok mu? Ah ah, ben de o günlere dönsem diyorum. Sonra büyüdükçe aldığım harçlık oranının arttığını hatırlayıp vazgeçiyorum haliyle. Beş yıl önceye dönsem kafi. Şu aralar fazla büyümüş olmalıyım ki işler kesat gidiyor. Biz büyüğe saygı gösteriyoruz da, küçüğe sevgi ($,€,£) kalmamış azizim.

   Biz bayram coşkusunu yaşarken bir de bugün içi buruk olan kardeşlerimiz var. Suriye, Filistin, Doğu Türkistan ve diğerleri. Allah hepsinin yardımcısı olsun. İnşaallah tüm İslam aleminin kardeşçe kutladığı bayramlar görürüz. 


   Coşkuyla yaşayabileceğiniz bir Ramazan Bayramı geçirmeniz dileğiyle, herkese HAYIRLI BAYRAMLAR.. Bu arada tatlıya fazla abanmayın ha! Yoksa Bayram Bu Bayram Olmaz. Kalın Sağlıcakla..

Yorumlar

  1. ''Yazı ciddi bir yazı gibi görünüyor diye lakayıt işaretlerden uzak duruyorum.'' :))))
    Tebessüm ettirdiniz sonra kardeşlerimizi hatırlattınız burkuldu yürek...
    Hayırlı Bayramlar, tüm kardeşlerimizle, inşaAllah..yazan yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Tebessümünüz eksik olmasın inşaAllah. Yorumunuza sağlık. Bayramınız Kutlu Olsun :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar