KÜRESEL İRONİ

   Bir küresel ısınmadır aldı yürüdü. Kaç zamandır doğru dürüst haber seyredemez olduk. Bilim adamlarının başka işi gücü yokmuş gibi sadece bu konuya yöneliyorlar. Bu durum çok ağırıma gidiyor. Bilim adamı dediğin gider biraz ışınlanma üzerine falan çalışır. 21. yüzyıldayız hala ışınlanamıyorum. Ama yeter artık ışınlanmak bizim de hakkımız usta! Hayır bi şey değil yarın başka gezegenden birileri gelse rezil, kepaze olacaz. Düşünün adamlar gezegen değiştirmiş. Siz neler yaptınız diye sorduklarında küresel ısınmayı bulduk mu diyecez? Ne işe yarıyor diye sorduklarında her geçen yıl buzullarımız eriyor, böylelikle deniz seviyesi yükseliyor yarın bir gün sular altında kalıcaz mı diyecez? Bu mu? Ama aslında havalı olabilir be. Evet evet Atlantis'i düşündüm de çok havalı hacı. Ama konumuz bu değil. Ayıp bu bilim adamlarının yaptıkları. Işınlanma çok önemli, böyle bir dünya da yaşadığım için utanıyorum. Başka bir dünya da yaşasam utanırmıyım hiç? Hem başka dünya da neymiş? Ne gerzek bir tabirdir bu. Diğer gezegenlere isim bile bulamadık mı yoksa biz? Acaba yerin dibine mi girsem? Derinden yaralıyım şu anda.

   Küresel ısınma da ne cins bir şey arkadaş tam olarak ne sebep oluyor buna? Hayır ısın ısın nereye kadar? Yedek golcü Semih gibi mi olacak dünyamız? Ne zaman oyuna girecez? Bu da mı gol değil hakim bey? Isınsan olmuyor, ısınmasan olmaz, dünya dursa hakim bey, küresel ısınma durmaz...  Buradan bilim adamlarına sesleniyorum. Hatta öncelikle buradan Almanya'daki halama selam yollamak istiyordum. Ama sonra birden aklıma geldi. Benim Almanya'da halam yok ki! Hatta benim halam bile yok! :(   Neyse eyy bilim adamları, biraz adam olun adam. Bırakın bu boş işleri. Biraz film izleyin de nasıl bilim adamı olunur öğrenin. Bakın geleceğe dönüş filmine bakın yapay zekaya... Dünyaya biraz katkınız olsun. Hiç bir şey yapamıyorsanız. Ferdi Tayfur'un dediği gibi durdurun dünyayı başım dönüyor...

  Isınmanın nedeni %90 insanmış. Birleşmiş Milletler iklim konferansı, iklim değişikliği konusundaki dördüncü değerlendirme raporunu açıkladı. Raporda, dünya ısısının 2100 yılına dek 1,8 ile 4 derece arasında yükseleceği kaydedildi. Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın başkanı Achim Steiner'in, uzun zamandır beklenen raporunda, küresel ısınmanın, yüzde 90'dan da yüksek bir olasılıkla, insan faaliyetleri yüzünden meydana geldiği sonucuna varıldı.küresel ısınmanın nedenleri Steiner, bu bulguların, artık, son 50 yılda artan sıcaklıklara neyin yol açtığı konusundaki tartışmalara bir nokta koyması gerektiğini söyledi. 2001 yılında hazırlanan son BM raporunda insan sorumluluğu yüzde 70'ler civarında saptanmıştı. Bak bak bir de utanmadan insanları suçluyorlar. Biz bi şey yapmadık. Kesin siz yaptınız bizim üstümüze atıyosunuz. Bence big bang deneyleri yaparken yanlışlıkla siz neden oldunuz buna. Bir de utanmadan zeytinyağı gibi su üstüne çıkmalar falan... Yakıştıramıyorum. Fosil yakıtlar, Sera gazları filtreli ya da filtresiz fabrika bacaları dururken insanları suçlamak niye?

   Küresel ısınma olunca ne olacak hem? Artık kışlıklar çıkarılmayacak. Hep tatil modunda olacağız. Isınma sorunundan kurtulacağız. Tabi sobanın yerini tutarmı bilemem. Mesela kestaneleri neyin üstüne atacağız. Kestanelerimiz yetim mi kalacak? Bu konu da çok hassas olduğumu söyleyebilirim. Ayrıca küresel ısınma neticesinde hayvanlar artık kış uykusuna yatamaz ki. Böylelikle uyku düzenine alışmak zorundalar. Burdan tüm ayılara sesleniyorum artık öyle 5 ay uyuyayım 7 ay gezeyim yok. Saatinde yatılıp kalkılacak. Tembelliğin lüzumu yok. Sonra bal arıları fazla bal ihrac ediyor. Ben de evde kumanda uzakta diye almaya üşendiğim için dakikalarca bal reklamı izliyorum. Bundan sonra hayatınızı düzene sokacaksınız arkadaş. Sonra uyanıp bol şekilde bal bulamayınca armutun iyisini yiyosunuz. Bundan sonra balınıza sahip çıkacak benim armutuma dokunmayacaksınız o kadar. Hem o kutup cinsi olanlarınıza söylüyorum artık çöl doğal yaşam alanınız olacağı için uslu duracaksınız. Bahtsız bedevilerle uğraşmak yok. Birileri şu anda kutupta aniden karşınıza çıkıp size göz dikse hoşunuza gider mi? Ayıları bu kadarı ilgilendiriyor. Bütün ayılar blogumu terk edebilir. Dönüyorum ademoğluna.  Bundan sonra mevsim isimleri de değişecek. Yine dört mevsim olacak ama bunlar ilkyaz, yaz, sonyaz, yazımsı şeklinde olacak. Ayrıca ilkokulda mevsimler döngü şeklinde değilde bir karenin dört eş parçası şeklinde gösterilecek. Buna da bazı çok bilmişlerin dediği gibi küresel ısınma değil karesel ısınma denilecek. 

    Bu kadar basit. Son sözümü dünyaya söylüyorum. Ey dünya yaşattığın her şey için şimdiden teşekkür ederim. Sonra kehanette falan bulunuyorlar. Sonun falan geliyor, fırsat olmuyor...

Yorumlar

  1. gerçekten ironileştirmişsin :) bal olayı ve ayıya bağlamana çok güldüm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikrim sürçtü de yine.. durduramıyorum bazen böyle :))

      Sil
  2. ince mesajların blogu sürç-ü fikir :) bence de durdurmamalısın :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar